查看: 19610|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 瑪奇真黑暗   (ser: 貝婷)

今天我朋友到杜巴開 賭大小 的攤位
因為我朋友只是新手 卻買到幣
所以就有510w的支票

今天有一個巨人叫做 呢喃泡泡
我朋友知道以前巨人常常開6的bug
所以在隊名打了 (不跟巨人賭大)的字眼

然後也跟那玩家說明好
巨人向他交易給了50w支票
我朋友再三提醒是賭小
他卻不為而言

然後我朋友開4
他開6
他卻說 快給錢

我朋友再三解釋早就說明好了
卻因自己強度只有~300
被無數貝婷玩家圍插

我覺得這樣對一個新手來說是種打擊
光天化日
輸了錢就冤枉人家

我只能說這些人都是強盜

希望大家記住這位巨人玩家

呢喃泡泡

強盜騙子混蛋
也比他好千萬倍

我的朋友現在被無數玩家誤會了
無辜負上騙子的名字

上面可以見到我fd有寫好唔同巨人賭大既字眼

我地可以見到貝婷唔同既玩家,唔知頭唔知路,就因為強度低而去屈我朋友

屈人都可以打咁多野踩人

我覺得呢種風氣好差
我朋友一早講左唔賭大
巨人照比錢佢
根本就係話左賭小既意思
佢點都估唔到貝婷有d 咁差既玩家
仲衰過搶

而且d 玩家好鐘意一齊講衰一位玩家
根本就唔知頭唔知路
我朋友都冇諗過會比人咁屈法
所以冇影到骰子點數張相
同埋講好唔賭大張相
但係係圖中我地都清楚見到隊名有唔同巨人賭大既字眼

希望所有貝婷既玩家見到佢
幫我同我個fd罵衰佢
回復

賭場上的恩恩怨怨 (嘆
而且還要賭真錢(你說買幣的
何必呢 (1s

回正題
有賭的地方
肯定會有在詐騙的人
真錢買個教訓好了
回復 支持 反對

今天我朋友到杜巴開 賭大小 的攤位
因為我朋友只是新手 卻買到幣
所以就有510w的支票

今天有一個巨人叫做 呢喃泡泡
我朋友知道以前巨人常常開6的bug
所以在隊名打了 (不跟巨人賭大)的字眼

然後也跟 ...
Crazy傑 發表於 13-7-2009 18:47

當年....我忘不了被屈的羞辱!(明明你自己都不屑一顧的說
我在杜巴掛賣途中被
神聖的伊利比
無故話我欺騙別人(當時我在收點
我收點相信很多人都知道....因為收收下已經過了十萬點....
但果時有幾位我不認識的玩家支持我
結果引來一大堆玩家幫我講說話
結果呢位同學就被轉學了
最後神聖的伊利比密我短信我一堆髒話後便消失了,還說我找人圍佢...被害妄想耶
當然至今都仲在瑪奇中

有時貝婷這種"幫忙"會幫到人,也會害到人
所以幫口的人出發點未必是"黑暗"
也許被人利用,也許全都是那個巨人的分身
至於強度低就被當成騙子之類
講真...瑪奇強度高低的確係一個幾標籤的東西
有時看見杜巴有人掛賣角色卡(很便宜+角色強度極低+穿一兩件說高不高說不低不低的裝備)
一般你都覺得是騙子吧?

以你的例子為例
可能那巨人在那裡都開了"賭檔"一段日子,其實可能因為最近很多人開?
所以都較有"信譽"
因此你的朋友才被當騙子的

我不敢說瑪奇、貝婷、甚麼的個個玩家都是好人
但至少我玩過咁多遊戲之一,瑪奇玩家質素是最好的
10分滿分的話
瑪奇8分
巨商有2分....
回復 支持 反對

"賭檔"全部都是騙子    賺不到錢還會開嗎?
所以不要賭啦.而幫口的人其實甚麼情況也不知道,而且賭檔有分身或其他人同黨在旁的機會好大.

瑪奇大部分人也只看強度,認為強度低是騙子的機會大.但瑪奇是有強度的,一個紅色疤痕,強度值就增加 1000了
回復 支持 反對

"賭檔"全部都是騙子    賺不到錢還會開嗎?
所以不要賭啦.而幫口的人其實甚麼情況也不知道,而且賭檔有分身或其他人同黨在旁的機會好大.

瑪奇大部分人也只看強度,認為強度低是騙子的機會大.但瑪奇是有強度的,一個紅色 ...
kankankan 發表於 14-7-2009 18:16

瑪奇是有強度的,一個紅色...

呢點大家都知= =要扮也扮不來的
回復 支持 反對

online game 根本就係一個小型的現實社會~

你不會一直認為位位玩家都係好純情的嗎?

偷偷呃呃既事一直都有~ 唔代表你見唔到就係無

賭大小講真 真係壞風氣  真係玩到無野好玩=-=""

你個fd當買個教訓囉~ ed 野嘈幾日 個post都沉底啦~

都無辦法啦~ 你一把口 兩隻手  人地幾把口 幾x2隻手

同佢嘈黎都浪費口水  

有能力就同佢私片 (講笑
回復 支持 反對

online game 根本就係一個小型的現實社會~

你不會一直認為位位玩家都係好純情的嗎?

偷偷呃呃既事一直都有~ 唔代表你見唔到就係無

賭大小講真 真係壞風氣  真係玩到無野好玩=-=""

你個fd當買個教訓囉~ ed 野嘈幾 ...
小倩 發表於 14-7-2009 18:34

而且買幣來玩遊戲
本身也是一個不要得的行爲
回復 支持 反對

7# keroro07
我覺得買GAME錢冇問題....只不過開賭D人只會睇錢做人姐XD
回復 支持 反對

我識神聖的伊利比呢個人= =
回復 支持 反對

瑪奇是一隻不玩強度的遊戲   不是嗎-/-?
+ 瑪奇上有好多白痴 (白目)
回復 支持 反對