打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新鮮試玩] 日系Kuso風格 - 《幻月之歌》評測 (魚都無我咁新鮮)

好玩

近來值得一玩的內測遊戲

看著小雲和紅豆和一眾編輯炮戰///

又可以食花生
回復 支持 反對

omg.岩岩先知26號就測完.
拎到ac-.-dl唔切game

講真!
我堅係堅係勁想反映下個官網LOAD得超慢!
我個部唔係老爺機囉. LOAD成10分鐘都未得!
堅係勁炆.

同埋. 我覺得個版面...好核凸..
其實除左個MAP之外都冇乜野..
個MAP既風格-.-我真係好憎...
同用小畫家畫既有咩分別?
睇真D.對話視窗都唔太掂..主要原因係個框
但MENU個度個D我接受到.幾得意的說

我始終比較鍾意星辰既畫風
卡通得黎又唔2D.3D得黎又唔華麗.

呢隻遊戲比我既感覺係星辰卡通版-_--

對於差唔多風格既彩虹汽泡.
我覺得介面做得好得多
雖然少左D KUSO風. 但起碼順眼.
回復 支持 反對

其實我幾喜歡玩日系Q版online game.. 好似魔力 幸福或者ECO...
如果呢隻都有咁好玩就好lu,,, 不過最討厭導航系統,,
回復 支持 反對

唔鐘意彩虹氣泡~______~ d人行路疾下疾下咁 動畫都唔整多幾格
回復 支持 反對

`幻月的確正=
回復 支持 反對

我覺得有d似曙光=.=
回復 支持 反對

超少招-0-而家只係做任升lv做任升lv 係咁升lv...
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

看來..小雲你...看小最重要的一點...
無可否應..隻game.. d 人物..真係好令...
而且個人領地..也令我感到特別的一點...

但雙職方面...我個人沒什麼感到特別...
不知道..大家有否玩過飛天歷險 ( 多年前的online)..
那..可以..多職......e.g 拳手..EC..劍...等等..(太耐了..不太記得)
例如..我是劍士的時候...我有一個副職是EC...
我可以把小許EC 的技能...
放左正職身上用...
姐係...劍士..加有血技能...
不過...有點煩之處..是想換副職時..要再次找會某npc 轉換
但幻月..只是純雙職...
升了 正職...到副職...
感覺上..完全浪費時間...
等同你開2個人物來玩..
只是比較方便一點..
ps 按一下心心..就可以轉換職業..而且一開副職..就25lv 了

另外...有幾點..是幻月之歌的敗筆 (個人感想)
我個人..升到41lv...就悶瘋了...
首先 重任..是無限的...
你由小至大..也是在重任中過活
ps 正確來說..由2x lv 左右..已經是在重任中過日子...
為了日後升等(約50左右)..只可以留主線or 別的任務..
自己努力玩重任...
就算我不留重任...就如小雲你所說一樣..
一到44lv..也是重任的生活....沒分別..!

其次 官方...沒有活動可言...
只是推出了知識達人...
問我是什麼來 ?
就是答問題...拿exp的活動..
沒想到..官方..連端午節活動..也沒有開..(苦笑)

最後..技能也不是太多元化...
華麗的技能 ?
這game 沒有
多種技能 ?
.....一般 ..我41lv左右的法師..只是靠9個技能為生..(正常來說..法師..是最多技能吧..我想..!)
ps 當中有2個是加buff , 2個加mp ....
    只有5個技能..是打的...當中主打的..只有1個..就能殺天下怪...

個人感想....這game..只有3星左右..
回復 支持 反對

一開game 玩2玩 del左-_- 對隻game失望
回復 支持 反對