查看: 5773|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新鮮試玩] 《KERORO Pang》

遊戲名稱:《KERORO Pang》
遊戲類型:射擊
狀態:待公測!
遊戲配備:

不知道…應該一般
遊戲圖片:

影片:
http://krpang.goorm.com/BBS/list.gm?bbsId=5

新聞:
(轉COCO!)《KERORO Pang》全方位瘋狂射擊!
由韓國研發,以紅遍全球的《KERORO軍曹》,加上第三身射擊作主題的網路遊戲,已經展開公測,引來當地FANS極大迴響,玩家於遊戲中可操縱KERORO小隊5名成員,拿著惡搞武器進行射擊大亂鬥,而且每一個角色都可使出原著中出現過的厲害必殺技!單看官網的對戰片段已覺得相當刺激,未知幾時才會引入香港地區呢?
官方網站:http://krpang.goorm.com/

感想:
剛剛試完~感覺有點悶…而且有點lag,加上韓文囧
不過人物動作也有點可愛
喜歡KERORO的可以試試

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
JSN + 25 內容精彩

查看全部評分

回復

點申請ac?
我好想玩ar
回復 支持 反對

囧...乜公測緊咩...我禁game start 佢話咩咩咩cb既-,-

回復 支持 反對

第2次CBT算公測咩- -?係唔係睇錯左另一隻keroro公測,賽車果隻就26號公測,依隻槍game起11月9號已經封測完。

比個帳號你地玩
帳號: potest002  po173173
回復 支持 反對

keroro@。@我鍾意啊,但好唔好玩架?
回復 支持 反對

唔多想玩..."
好怪
回復 支持 反對

回復 6# 的帖子

應該隻game係自己整角色出o黎
一開波就用keroro個d人物......好難睇.....

回復 支持 反對

等我比個評價啦

雖然話就話係槍game,不過以第三身射擊作為遊戲視點的確少見,好處在於角色可以兩邊翻滾,令對方難以瞄準。另外視點分為近身和中距離,適合近戰遠戰所需,視乎四周環境作出適當調整。

槍械方面數量一般,不過種類就剛剛好,連發既smg,遠程威力既大炮,飛彈,鐳射槍當然不可少!以上種種槍械未必全部都可以起FPS遊戲內找到。

青蛙必殺技亦都係遊戲賣點,將角色起動漫裡曾經使出既必殺技一一程現起眼前,令軍曹Fans更加「雀耀萬分」。技能唔單止讓敵人受到致命傷害,仲有加強自己能力,或者阻礙敵人進行遊戲,一共三大技能。亦即係話射術不足都唔緊要,適當運用技能就可以彌補缺點。

總括黎講,對本港玩家係有新鮮感,正如樓主話會悶,既然遊戲係休閒作品當然唔會好似單機遊戲咁可以狂煲吧。可惜既係暫時都係得5個角色選擇,或者因為係keroro網遊吧。

回復 支持 反對

姐係k計畫 keroro版啦-.-...
回復 支持 反對

好同意上面講法,同q計劃差唔多既games
我相信公仔既槍games唔會多人玩= =
回復 支持 反對