查看: 4733|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新鮮試玩] 意想不到突圍而出,劍狐傳奇驚喜評測【英明系列第九期】

遊戲名稱:劍狐傳奇Online
測試會員名稱:英明神武
官網:http://www.js.alta.hk/index.php
遊戲類型:3D.即時戰鬥
星評

◎畫面:●●●●○

評分原因:人物黑線拉邊,立體感唔錯,亦有少量Q版人物

◎內容:●●●

評分原因:打怪,上石,坐騎,做任升LV,中中庸庸,唯爽快感略勝其他同類網遊,比多一星佢

◎操作:●●●○○

評分原因:wasdqe加滑鼠,又係普通,冇太大突破

◎整體:●●●

評分原因:爽快感不缺,好耐都未試過係網遊搵到呢種感覺,但商城同任務系統仍有改進空間

電腦配備要求(轉自官網):

配備項目建議配備基本配備
作業系統Windows 98 / ME / 2000 / XP / VistaWindows 98 / ME / 2000 / XP / Vista
CPUPentium IV 3.0 GHz 以上Pentium IV 2.6 GHz 以上
硬碟空間剩餘空間 2 GB以上剩餘空間 2 GB以上
記憶體1GB 以上512 MB 以上(Vista 需要1GB)
顯示卡nVidia GeForce FX 5700 以上
ATI Radeon X 1600 以上
( 支援3D圖像處理 )
nVidia GeForce FX 5200 / ATI Radeon 9600 以上
( 支援3D圖像處理 )
音效卡支援 DirectX 9.0C 以上支援 DirectX 9.0C 以上

前言:其實我係早幾日已經想玩呢隻GAME,
但果陣唸住玩埋玄武豪俠傳先。
未玩之前,其實呢隻GAME個風格都幾吸引我,
但遲遲都未去下載。
估唔到,呢隻GAME冇令我失望不特止,
而且仲令我玩到停唔到手!

英明短評:
一入到隻GAME,我已經覺得感覺良好。
因為個畫面風格真係吸引到我,
而且佢打怪系統完全簡單易明易上手,
任務岩岩好,唔會太多,唔會太少。
而且升LV亦好快,
而家好似60LV封頂,
我玩左一陣已經15LV,
仲有一樣爽既野就係打怪多數係用大技爆怪,
見到一大堆數字係個畫面出現,
果種快感真係由個心度彈出黎。
一陣你睇下D圖就知隻GAME係咩風格,
如果第日多D GAME係呢種風格就好!
另外仲有坐騎同寵物系統,
呢D又係唔洗講,
可玩性有一定水準。

英明遊「中」:
隻GAME既貼圖如下,
以中高效能既配置影的。
唔洗多講,睇完圖自己問自己:「行去下載隻GAME好,定係跑住去下載隻GAME好呢?」

優點:
●有一共六個職業,特色各有不同
●法師有召喚技
●各職範圍技勁爽
●打怪節奏快
●畫面風格極好
●一開始有三個體型比玩家選擇,而且有唔同加成效果
仲有好多= =自己去體驗下。

不足:
○背景音樂唔夠激情
○死左扣4-10%經驗值
○坐騎雖然平,但有限時間,不過用既遊戲錢唔多
○掉寶率極高,成日唔夠位汁野
暫時係咁多= =其他有待你地玩過之後發表。

英明總結:
隻GAME我暫時都唔會放棄,
因為真係OK耐玩,
因為的確唔難玩,
只要唔好邊上網邊玩,基本上死既機會少於10%。
我而家仲玩緊,
都係叫英明神武,
如果夠一定人數,
可以考慮下開番個樂古工會。
呢隻GAME係今年為止,唯一一隻我會叫大家必玩既GAME!

英明系列第九期 完

(如要轉貼,請註明Nakuz樂古-英明神武)

你的回應是我的動力,看過請花少少時間回個貼,自己又有分加,而且可以比個動力我!多謝觀看!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +120 收起 理由
JSN + 120 內容精彩

查看全部評分

回復

任務方面做得唔好...
回復 支持 反對

任務方面做得唔好...
[HK]賢先生 發表於 10-4-2010 17:00

我覺得幾好WO= =
唔會強迫你做,你又可以升,
\鐘意接可以接,唔鐘意又可以唔接,一樣照升
回復 支持 反對

衣隻用左200蚊去玩, 玩到咁上下三十幾呢就無玩lu-_-
回復 支持 反對

好似既好玩渦,,,,,試下先0 0
回復 支持 反對

我覺得幾好WO= =
唔會強迫你做,你又可以升,
\鐘意接可以接,唔鐘意又可以唔接,一樣照升 ...
英明神武 發表於 10-4-2010 17:03

好小主線任
回復 支持 反對

衣隻用左200蚊去玩, 玩到咁上下三十幾呢就無玩lu-_-
我要咀咀 發表於 10-4-2010 17:19

點解既
回復 支持 反對

點解既
英明神武 發表於 10-4-2010 17:40

我封測玩掌的, 公測玩玄毒, 但係玩到咁上下, 太多bug位卡點= =,
玩耐左其實真係悶悶地..
回復 支持 反對

其實e隻game台灣出果d已經好想玩
可惜封ip 玩唔到
家陣香港出左反而唔係幾想玩
不過都可以試下
回復 支持 反對

任務方面的確做得唔錯
有列明邊D係重覆任 主線任 同埋支線任
仲有邊D係做左邊D未做但係可以接

始終畫質方面lol...英明神武有冇其他online game 推介?
外國的 係香港台灣出既 已經冇一隻睇得上眼 有既你引用我依個回覆@@~3q
回復 支持 反對