查看: 1231|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 決地戰將online○○○大神推薦第一擊●●●

呢隻係魔獸+fps(第一 三身射擊)既online
官網:http://foh.uj.com.tw/index.aspx
下載點:http://foh.uj.com.tw/download/download_main.aspx 建議用昨日小築下載
推薦硬體配置
最低硬體配置
CPU:
P4 2.8G
P4 1.8G
顯示卡:
geforceFX6200 128M
geforceMX440 64M
記憶體:
512M
256M
硬碟:
1G空餘硬碟空間
500M空餘硬碟空間
音效卡:
支援directX的音效卡
支援directX的音效卡
系統:
windowXP以上系統
window98以上系統
滑鼠:
三鍵滑鼠
兩鍵滑鼠
網路:
高於512kbit的網路帶寬
高於56kbit的網路帶寬

人用類係射擊   用第一身 第三身(按v轉換)
蟲係好似魔獸玩法 控制蟲組織進攻

放住少少圖先  分別係人用蟲既畫面

用人  唔可以一味射   要合作  默契        如果用一開始比你支機槍  最多可以頂2路蟲     就用攻城戰地圖為例

四個各位分別有8個蟻巢  有兩個人玩蟲  就會有16路蟲  唔好睇少  1秒產1隻蟲 足以踩死你全隊
所以就要合作  (見下圖)     攻城戰  故名思義  就係守住城入面4個建築物   
圖中畫黑圈既地方  就係一d小堡壘  人可以入去  一入就會變左第一身射擊    當蟲黎到    就可以射  但唔好一味按住射  
(秘訣1)  射中蟲1下  蟲就會停1~2秒   你就可以左右掃射  蟲就會成班停左係堡壘前面  
有四個堡壘  每個一人   中有兩個做咩?   就係射人地隻英雄   因為人地隻英雄可以遠方支援火力(係天上射彈落黎)  所以就要兩個企高處建築物  每人一個  追住人地隻英雄黎射   當人地隻英雄走左或回血  就可以幫人清兵        意上為攻城戰地圖既感想   
當然中有其他地圖  每個地圖都唔同模式

搶其模式: 隊入面有兩個搶其手  張其帶到指定地方就會有1分(2~3分就嬴)     呢隻模式地圖都好考你隊合作   我之前同一班有默契既人玩  我做搶其  有兩個前面左右開路  後面3個掃射蟲擋住   當蟲過多  就有一個人拉住成班蟲走到好遠   再用燃燒彈自殺   救左成隊一命  嬴左   
玩決地既經驗同錢係唔計你死幾多次   就算計都唔會差好多   完全睇你默契  信賴隊友 合作

係到招1班有默契 合作  互相信賴既戰友一齊玩   槍術其次   合作最緊要   
有意加我msn: group87277@msnzone.cn          我係係呢個論壇同樂x到發過   其他都係copy我     多謝支持    因近日太多人加我msn  搞到唔知邊個打邊個    所以呢個係新既msn群

回復

玩過...唔好玩..畫面真係....超差..好蒙..隻眼會好辛苦
拎重機亂射都得...唔使技術...玩得耐超悶
隻game好似係國產game

回復 支持 反對

樓上   你玩封測  無限點槍  緊係冇技術可言啦- -    你唔好話我知你可以1個人頂2蟲既16路軍呀- -    而且隻game係玩合作主要(人)
回復 支持 反對

回復 2# 的帖子

畫面蒙??
我完全唔覺
好明顯係你電腦既問題

ps 已有專屬討論區
回復 支持 反對

那裡有
回復 支持 反對

玩過cb 了 ...玩左陣  已經冇玩
回復 支持 反對

有無人知邊度有得買159元顛峰戰備包
唔買槍 唔買蟲 好難打
買左多d野玩
回復 支持 反對

買左部重機真係唔使技術....隻game出左咁耐都新??
仲有post去決地戰將區唔該..隻game玩合作??..玩射自己人就差唔多- -

睇這裡:http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3110749&extra=page%3D3 我都係睇這裡

回復 支持 反對

原帖由 hkopenc9909 於 8-1-2008 10:06 發表
買左部重機真係唔使技術....隻game出左咁耐都新??
仲有post去決地戰將區唔該..隻game玩合作??..玩射自己人就差唔多- -

睇這裡:http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3110749&extra=page%3D3 我都係睇這裡

係就係出左好耐,
但係岩岩先開始公測= =
所以都可以話新既...
回復 支持 反對

其實我想講
可以山左去囉
你地覺得曚
咪山左shader特效囉
你地唔覺得要合作..
係你地既問題同睇法..
回復 支持 反對