打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 《獵刃ONLINE》封測玩後感想

靚過魔物自重.......建模,動作甚至怪物都係抄mh........佢加左d武器特效同裝備唔一樣就靚過mh??
mh系列實在 ...
有可能 發表於 19-12-2010 18:25

事實上令過,我2隻都玩過.

最主要有3D,同埋防鋸同埋景深.
回復 支持 反對

而個世界上大把野抄,問題有人買就有人賣,消費者/使用者唔會理你係咩,只要係好基本上唔會理你抄唔抄,看你地係玩品牌定係玩隻GAME,基本上無沖突..
仲有唔該一係玩哂2隻,如果2隻都無玩過咪係度一味噴.
回復 支持 反對

事實上令過,我2隻都玩過.

最主要有3D,同埋防鋸同埋景深.
Ryushinoda 發表於 24-12-2010 15:23

大佬,mhf建模大多沿用mh2,你諗下用ps2既野黎做又點會好得過抄左8成返黎再加上d不知所謂既特效同國內'專業人士'既優化變成'原創'既獵刃?
你不如囉獵刃同psp上既mhp比?唔好咁大聲話抄襲既遊戲比原本既畫面靚啦,根本道德同知識產權上已經好有問題。
回復 支持 反對

而個世界上大把野抄,問題有人買就有人賣,消費者/使用者唔會理你係咩,只要係好基本上唔會理你抄唔抄,看你地 ...
Ryushinoda 發表於 24-12-2010 15:26

我的確無玩過獵刃,但自從佢國內ser開測我已經有留意,武器種類,迴避動作,甚至怪物的設計同動作都有9成與mh相似,難道咁都不足以証明佢抄襲???
對於你對獵刃既鍾愛我無意見,但要噴我都係有根有據,再諗下,會唔會有人因為批牛糞便比牛肉更難吃就去試嘗牛糞???唔通觀察都唔算係一種理解?
回復 支持 反對

大佬,mhf建模大多沿用mh2,你諗下用ps2既野黎做又點會好得過抄左8成返黎再加上d不知所謂既特效同國內'專業 ...
有可能 發表於 25-12-2010 17:10

你無玩過monster hunter Frontier咩?
如果你話機轉機有咩畫面問題,咁佢好明顯係優化問題.
回復 支持 反對

我的確無玩過獵刃,但自從佢國內ser開測我已經有留意,武器種類,迴避動作,甚至怪物的設計同動作都有9成與mh ...
有可能 發表於 25-12-2010 17:18

無話抄唔抄,槍GAME 有槍,咁其他出果D係咪抄?
sci-fi GAME 有太空咁其他果d又係抄?
咁多rpg 都係打打殺殺又唔話抄?

留意咁多又點,事實上無自己感受過都係bs,基本上同果d咩星座命理一樣,你係都要張2樣野扯埋來看,就算唔準都會話幾準.
回復 支持 反對

回復 支持 反對

有無玩緊電信二區既朋友仔啊~.~ 一個人玩好苦啊T_T
誠搵戰友...
回復 支持 反對

大陸全亂碼點玩
回復 支持 反對

大陸全亂碼點玩
nglamlam 發表於 6-1-2011 18:25

用app點會出亂碼啊...有都唔會長玩啦- -"
回復 支持 反對