咁樣係咪有問題?

查看數: 8900 | 評論數: 9 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 18-10-2014 14:20

正文摘要:

咁樣係咪有問題? 開幾個(3-4個)網頁會好LAG

回復

been88 發表於 23-5-2015 01:35:56
如果你開3,4個WEBPAGE黎打機,加幾多RAM都冇用
※暗雲之雷※ 發表於 29-10-2014 01:30:05
普普通通一條ram大路個d 每條都係幾w....
宇智波鼬 發表於 25-10-2014 13:36:17
多ram比多左資源d程式行點都會順返少少

不過你改左msconfig 之後情況有無好轉? 如果有其實可能只係背後行 ...
※暗雲之雷※ 發表於 23-10-2014 02:16

都係一樣=.=
8GM RAM 火牛要幾多火先夠推?
※暗雲之雷※ 發表於 23-10-2014 02:16:21
多ram比多左資源d程式行點都會順返少少

不過你改左msconfig 之後情況有無好轉? 如果有其實可能只係背後行得多程序~

ram要用既w數好低
宇智波鼬 發表於 21-10-2014 13:40:29
表面上得google chrome..實際背後唔至

我建議禁

開始-->執行-->輸入 msconfig --> 啟動 --> 邊樣唔要就唔 ...
※暗雲之雷※ 發表於 20-10-2014 16:04

你話如果4GB RAM轉6/8GB 會唔會順D? (550火牛)
宇智波鼬 發表於 21-10-2014 13:18:55

我建議禁

開始-->執行-->輸入 msconfig --> 啟動 --> 邊樣唔要就唔 ...
※暗雲之雷※ 發表於 20-10-2014 16:04

let me try thx
※暗雲之雷※ 發表於 20-10-2014 16:04:51

我建議禁

開始-->執行-->輸入 msconfig --> 啟動 --> 邊樣唔要就唔好剔 之後重新開機
※暗雲之雷※ 發表於 19-10-2014 21:53:52
你開個處理程序睇下背後開左D咩..

你2張圖只提供到數據同資源, 提供唔到咩野程式行緊而用緊資源
快速回復 返回頂部 返回列表